by Helga van de Sanden Helga van de Sanden

Anders, nou en? is een rijk geïllustreerd boekje dat gaat over pestgedrag van kinderen naar kinderen en over de gevoelens die daarbij kunnen ontstaan.
In het boek Anders, nou en? staan korte rakende, herkenbare kindgerichte verhaaltjes waarin kinderen zichzelf zullen herkennen. Dit geldt voor zowel de pester als ook voor het gepeste kind.
Het boekje is tot stand gekomen na een intensieve samenwerking tussen de illustrator Miriam van en Rennes en de schrijfster Helga van de Sanden. Het boekje is leuk om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen aan kinderen. Het is verder prima geschikt om te gebruiken als inleidend of ondersteunend materiaal bij gesprekken en lessen over pesten.

Goedemorgen, mijn naam is Paul en zoals je ziet, ben ik moeders mooiste niet.
Ik heb een beugel en een bril en ook mijn oren staan niet zoals ik wil. Mijn ogen zijn niet helemaal goed, mijn tanden staan niet zoals het moet. Ik ben toch best een aardig kind, maar denk soms dat alleen ík dat vind.
De kinderen uit mijn klas roepen vaak in koor: “brillejood”, “beugelbekkie” of “flapoor”.
Maar dat ik dan bijna moet huilen, dat kan ze helemaal niks schelen hoor.